Primjena atmosferskih modela u zaštiti okoliša i ljudi

Poziv na stručni skup

8.9.2014.

U organizaciji Hrvatskog meteorološkog društva 27. studenoga 2014. će se u Zagrebu održati prvi nacionalni skup meteoroloških modelara i korisnika modelskih produkata: “Primjena atmosferskih modela u zaštiti okoliša i ljudi”.

Cilj je Skupa osigurati dugoročnu komunikaciju između svih zainteresiranih i aktivnih sudionika u procesu nastanka i korištenja meteorološke informacije te pružiti detaljan pregled trenutnih i budućih aktivnosti na području numeričkog modeliranja atmosfere i njegove primjene.

Skup je podijeljen u dvije cjeline:

  1. Tehnički i znanstveni izazovi

    U ovom dijelu Skupa bit će predstavljeni tehnički i znanstveni izazovi u proizvodnji meteorološke informacije koristeći numeričke modele u javnim i znanstvenim institucijama i privatnim tvrtkama u Republici Hrvatskoj.

  2. Primjena u gospodarstvu i zaštiti ljudi i imovine

    Tema drugog dijela Skupa je predstavljanje iskustava korisnika numeričkih modela u meteorološkim, klimatološkim, ekološkim i ostalim primjenama s posebnim naglaskom na nužnost otvorene i trajne komunikacije između meteorologa i korisnika meteorološke informacije.

 

Pozivamo sve koji sudjeluju u proizvodnji produkata atmosferskih modela i njihove korisnike da se prijave na skup.  Sudjelovanje je besplatno, a  prijaviti se možete na podstranicama skupa.

Poziv na sudjelovanje u PDF formatu možete preuzeti ovdje.