mr. sc. Ivan Čačić, 1999. - 2000.

Rođen je 13. travnja 1952. u Zagrebu gdje je završio gimnaziju i Prirodoslovno-matematički fakultet, Geofizika s meteorologijom. 1984. završava magisterij na temu Razvoj i gibanje grmljavinskih oblaka nad područjem Medvednice.

Od 1978. do danas radi u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Do 1984. obavlja poslove voditelja radarskih centara, te poslove radarske identifikacije i radarsko računarske obrane od tuče. Od 1984. do 2000. radi kao samostalni prognostičar, a zatim je imenovan na položaj načelnika Odjela Nacionalnog meteorološkog centra, odnosno načelnika Odjela za vremenske analize i prognoze.

U razdoblju od 1992. do 1993. glavni je koordinator Nacionalnog meteorološkog centra. Sredinom 1992., u svojstvu predstavnika DHMZ-a i Ministarstva vanjskih poslova, neposredno utječe na hitan prijem Republike Hrvatske u WMO. Kao delegat CBS-a, zajedno s dr. Vesnom Jurčec, 9. studenog 1992. u Genevi prisustvuje proglašenju Republike Hrvatske u članstvo WMO-a.

Predstavnik je Hrvatske za poslove s Njemačkom meteorološkom službom (Deutscher WetterDienst) kao i za poslove s Europskom agencijom za eksploataciju meteoroloških satelita – EUMETSAT. 2000. i 2001., zajedno s dr. Brankom Gelom, aktivno sudjeluje u procesu prijema i samom činu proglašenja Republike Hrvatske u pridruženo članstvo organizacije EUMETSAT. Od 2001. član je EUMETSAT Advisory Committee of Cooperating States.

Od 1986. izvjestitelj je vremenske prognoze na HTV-u, a od 2001. član je ekspertne grupe za medije WMO-a. Član je međunarodne udruge International Association of Broadcast Meteorology, Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog filološkog društva.

Član je Hrvatskog meteorološkog društva u kojem od 1998. do 2001. obavlja dužnost njegovog predsjednika. 1998. zajedno s članom Društva Dubravkom Mikolićem izrađuje logotip Društva. Autor i koautor je više stručnih i znanstvenih radova iz područja obrane od tuče, proučavanja grmljavinskih oblaka, sinoptičke meteorologije s naglaskom na interpretaciju vremenskih i prostornih presjeka te prezentacije vremenske prognoze u sredstvima javnog priopćavanja, posebice na Hrvatskoj radioteleviziji.