dr. sc. Vesna Jurčec, 1965. - 1966.

Diplomirala je 1952. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, struka Geofizika s meteorologijom, i iste godine se zaposlila u Hidrometeorološkom zavodu u Zagrebu kao sinoptičar. 1956 upisala je Agronomski fakultet, želeći da bude agrometeorolog, ali ga nije završila, jer je 1959. dobila stipendiju za postdiplomski studij u SAD-u.

(1927. - 2018.)

Na Tehničkom fakultetu u Cambridgeu Mass. završila je 1960. magisterij pod vodstvom prof. E. N. Lorenza. Iste godine je prešla u Los Angeles, gdje je na UCLA bila asistent kod prof. J. Bjerknesa i radila na projektu El Niño, ali je istovremeno nastavila studij za doktorat. Pod vodstvom prof. M. G. Wurtele 1964. doktorirala je iz numeričke prognoze vremena i vratila se u Zagreb. Tu međutim nije dugo ostala, jer je 1966. prihvaćena kao ekspert iz sinoptičke meteorologije u programu UN-a za razvoj preko Svjetske meteorološke organizacije.

Radila je u Institutu za istraživanje i obuku u Kairu do početka 1972. Nakon toga vratila se u Zagreb u Centar za meteorološka istraživanja i radila na temama koje je sufinancirao SIZ za znanost, gdje je ujedno bila delegat Hidrometeorološkog zavoda. Istovremeno je bila delegat naše zemlje u Svjetskoj meteorološkoj organizaciji u Komisiji za atmosferske znanosti i Komisiji za Osnovne sustave.

Posljednjih godina do umirovljenja 1992. predavala je na Geofizičkom zavodu sinoptičku meteorologiju, i po potrebi vodila diplomske, magistarske i doktorske radnje. Nakon umirovljenja nastavila je sa istraživačkim radom posebno na međunarodnom projektu s SAD Bura na Jadranu. 

Umrla je 2018.